2012. március 26., hétfő

elájulva

 (alias swoon)

Így vagyok mostanság a modern quiltekkel kapcsolatban.
Csak közhelyek jutnak eszembe a színekről, formákról és egyéb jellemzőkről, úgyhogy majd egy másik alkalommal próbálom szavakkal indokolni újkeletű rajongásomat.
Ma reggel kerestem meg a swoon szó jelentését. Azt gondoltam, hogy a blokk neve legyen a bejegyzés címe. Hát telitalálat lett!
Tán nem is véletlen, hogy ezt akartam eslőként kipróbálni....
hetek óta nézegetem, szuggerált: varjj meg, varrj meg...

Lelkiismereti és büntetőjogi dilemmában vagyok ezzel kapcsolatban. Nem vettem meg a mintát, nem is Nála láttam először, a Flickr csoport fotóira akadva jöttem rá, hogy Ő tervezte.
Mi a helyes ilyenkor?

A fotókból simán  ki lehet szabni a blokkot.
Inchben vágtam az anyagot, a kicsi négyzetek 2 1/2 x 2 1/2-es méretűek (mint a Jelly Rollsok), a blokk így 40x40 cm lett. És imádom :)
Mutatok egy közelit ahol látszik, hogy a találkozási pontok nem mindig (?!) tökéletesek. Pedig igyekeztem pontosan szabni és varrni is...

Csakhogy a saját kúfőmet is haszánljam, a lehulló darabokat is hasznosítottam. Addig tologattam a maradékot, míg már tetszett az összhatás, aztán varrtam. A naggyal szemben, ezt gőzöltem vasalás közben és tulajdonképpen szebbek lettek az illesztések. Pegig csak 19,5 x 19,5 cm-es és 72 darabból van... még leírni is rettenet. Én nem szeretek apró fecniket varrni! Vagy igen?...
Ti gőzöltök blokkok varrása közben, vagy simán vasaltok?

4 megjegyzés:

Julcsi írta...

Csak simán vasalok, a legvégére hagyom a gőzölést. Már ha foltvarrok....
A dilemmádat megértem és sajnos fogalmam sincs, hogy adhatnék okos tanácsot. Hol így áll a mérleg, hol úgy.

Babi néni írta...

Izé, ha tökéletest akarnánk, nyilván nem varrva készítenénk el, hanem photoshoppal kiméricskélve, az anyagra nyomtatva. :o)

Szerintem tökéletes a blokkod, az enyém még keszekuszább lenne. :o)

Varga Györgyi írta...

Ciki, ha a fecnis még jobban tetszik, mint az eredeti??? Újrahasznosulva, átlényegülve... Csodaszép!

csaknoris írta...

Gőzöm sincs.