2011. augusztus 15., hétfő

nagyanyám terápiás rózsakertje a lilához

avagy
hogyan dől dugába a hangzatosság?
még pontosabban
egy szép történet helyett a címétől megfosztott alkotásról készült képek következnek:







A hátsó oldalon felfedezhető, hogy mi hibádzik elől:

Na?
Valami ilyesmi:

Ami ott van ugyan, mégsincs ott, pedig a vasalásig megvolt!
A kék jelölőfilc mentén-felett oly szépen látszottak a kacskaringók, hogy csuda...

Mindenki, aki járt már így, vagy hasonló módon, vagy látott Olyan embert Aki látott már ilyet:
SEGÍTSÉG!
Bármi jöhet ami felhasználható,
értsd:
tapasztalat
jó szó
kiokosítás
ötlet
kiröhögés.
Igen, talán leginkább az kellene, hogy röhögni tudjak rajta...

Még azt is megígérem, hogy cserébe a hozzászólásokért összeállítok egy anyagcsomagot ezekből  a textilekből és sorsolás folytán tevőleg is megköszönöm Valakinek.

U.i.:
Igazatok van, csak vekengek, de a problémát nem nevesítem...
Szóval a baj az, hogy szép középlilával körbetűztem az egész munkát, ami addig látszott csak, amíg a jelölőfilcet ki nem mostam alóla. Nem engedte ki a cérna a színét, nem foszlott ki, ott van.
Csak a munka színén semmi nem látszik belőle :(
Így a keret és a mami-virágok közötti sáv üresen "kong", majd kiveri a szemem!
Pedig olyan sokáig "dédelgettem", mindent(!) kézzel varrtam, és azt gondoltam, hogy ez lesz az
Első Igazi Autentikus Patchwork munkám...
Hát ez a baj.
Csalódott vagyok.




18 megjegyzés:

napos írta...

Hú, sajnálom, hogy így alakult. :(
Milyen cérnát használtál? Nem mindegyik bírja "színnel" az erős hőt.

Julcsi írta...

Sokadszori elolvasásra, képbámulásra rájöttem, hogy a problémád az lehet, hogy nem látszik a gyönyörű kézi tűzésed, amit egyébként nagyon szerettél volna látványossá tenni. Jól gondolom?

erzsó írta...

Nem a cérna a hibás, a baj az amit Julcsi gondol...

napos írta...

Igen, én is úgy értettem, hogy a tűzésed nem látszik annyira, mint amennyire szeretted volna.
De mivel azt írtad, hogy a vasalás előtt még jól látszott, utána meg nem, emiatt gondoltam, hogy a magas hő vehette ki a cérna színét.

Unknown írta...

Nem vagyok egy nagy tudor, de nekem valaki nagyon bölcsen azt tanácsolta egyszer, amikor vásároltam az anyagokat és hozzá cérnát is, hogy azt vegyem meg, ami legalább egy árnyalattal - de inkább kettővel - sötétebb, mint amit a szemem "elbír" a munkához. Ugyanis a spulnin gyönyörű a szín, hisz ott van sok száz méter.... de egy-egy vékony szál önmagában, ha nem elég erős szín, nem fog látszani egy mintás alapon. Úgy látom, te most ezt mutattad be :O :( sajnálom, hogy így alakult. Mi lenne, ha újra végigtűznéd az eredeti tűzés mellett egy jóval sötétebb árnyalattal?

erzsó írta...

Komolyabban el kellene merülnöm a színtanban... vagy csak elő kellett volna venni a józan észt: egy világító kék vonalon természetesen látszik a lila cérna, ám egy hasonló árnyalatú színnel virágozott textilen aligha.
Ráadásul mindezt úgy elővezetni a bejegyzésben, hogy csak telepatikus úton legyen érthető...
bocs napos!

napos írta...

Az az igazság, hogy az előbb én is azt akartam javasolni, mint Ena- Hababann, csak nem mertem, lehet, hogy egyelőre nem sok kedved lenne még egy újabb sorban letűzni az egészet még egyszer.
Én ilyenkor szoktam picit "pihenni" hagyni egy-egy munkát :)
Kis idő múlva meg újra jön hozzá lelkesedés!

erzsó írta...

En!
Valamit mindenképpen tennem kell vele, hogy szeretni tudjam.
És köszönöm a tanácsot, az életben nem felejtem el! :)

erzsó írta...

napos, most még valóban csak csalódást érzek (magamban persze), sőt kisit gyermekded módon haragszom a képre is... de a próféta szóljék a te szájad által, s akkor nemsokára nekiesek az újra befejezésnek :)

Tündérlátta írta...

Hát én nem értek hozzá, csak együttérezni tudok! Remélem azért a végén nagyon szeretni fogod!

Judit Eszter írta...

Nekem tetszik, sok munka volt azt látom.A színek csodásak!
Biztos kitalálsz valamit a javításra,ha múlik a csalódottság!!!
Rajta!

Ányi írta...

Ó, de sajnállak! A takaró nagyon szép ám, még ha pillanatnyilag utálod is! Én is amellett vagyok, hogy menj rajta még egyszer (kétszer-háromszor?) más, sötétebb és/vagy világosabb színnel, meg talán kicsit sűrűbb öltésközzel... Kitartás, fel a fejjel!

Ági írta...

Sajnállak!!! az igazság az, hogy utólag könnyű okosat mondani. Mindig kell próbavarrást készíteni. Értsd ezalatt azt, hogy egy darab maradékon, a tervezett vatelinnel, hátlappal kell készíteni próbavarratot. Igen, mint fent már leírta En-Hababan általában csalnak a cérnák a spulnin, mert tömegében van a cérna, vagyis annak a színe. A próbavarrattal kiderül, hogy jó színű és vastagságú cérnát választottunk-e. Várj egy kicsit és állj neki akkor az újratűzésnek, amikor már azt érzed, hogy "csak azért is!!!". Ne hagyd ezt a szép takarót olyan állapotban, hogy ne mosolygós arccal nézz majd rá!
Ági

Kankalin írta...

Ne hagyd magad! Szép takaró és tényleg borzasztó sok munkád lehet benne! Csak azért is varrd át újra, hogy ha ránézel tökéletesnek lásd és elégedettség töltsön el (bár sokunkat már így is az töltene el, hidd el...)!!! Sajnos mindig van mit tanulnunk! Egyébként pedig le a kalappal, nagyon-nagyon ügyes vagy!!! ;) (A második tűzés már profin pikk-pakk fog tuti menni!) :)

F.Gina írta...

Én is azt mondanám, mint En, újra tűzd végig egy sokkal sötétebbel. Tudom, marha nagy meló, de egy ilyen szép munka megérdemelné.

gyuro írta...

Erzsó, én semmilyen hibát nem vettem észre rajta.. Mondjuk elsőre szemüveg nélkül néztem meg, mondtam is milyen érdekes Rorschach-teszt :)
Aztán megnéztem szemüvegben is, de így sem láttam azt, amit az előttem szólók észrevettek.
Szóval..ha nem tudsz vele mit kezdeni add nekem, ha már így elb*
:)
Vagy, inkább tartsd meg, meglásd milyen helyes kiegészítőt kapsz hozzá ha ma este átszaladunk :)

Varga Györgyi írta...

Nekem csak egy tanácsom lenne, csatlakozva az előttem szólókhoz: ne csak sötétebb színű legyen a cérna, amivel újratűzöd, de vedd legalább dupla szállal az egészet. A próbavarrás - ha kézzel csinálod csak néhány öltés- akár ugyanezen a darabon, aztán nézd meg a szoba másik sarkából is, hogy annyira látszik-e már, mint szeretnéd :o) Én ezért használok általában nem mintás anyagot azokon a részeken, amit később szépen tűzni szeretnék, mert még az azonos színű tűzés is látványos lesz!

gyuro írta...

nno, hogy még én is adjak tanácsot, lehet rosszat, mert egyáltalán nem értek a varráshoz. szóval, mi volna, ha nem dupla szállal varrnád, hanem vastagabb cérnával? bár lehet, hogy ekkor meg teljesen rossz lenne az összkép emiatt az eltérő vastagságú varrás miatt.